Hallby upp i topp

Glada miner i Hallbys stab – tränare Joachim Löfstedt och damansvarig Irena Hanzek. Foto: IF Hallby.

IF Hallby trummar på med en mäktig, förlustfri svit. Medan Boden har matchpaus i coronatider kan Jönköpingslaget bygga på i serieledning, andra halvlek var hela segerreceptet mot OV Helsingborg.

Hallby startade för en gångs skull med en liten sämre period. Två måls marginal är som bekant ingenting och när huvudena var med efter ett sunt paussamtal fick Helsingborg mer än nog med topplagets attacker.

Elin Johansson stänkte in nio bollar sammanlagt, Emma Wahlström stöttade med fem och när slutsignalen kom hade Hallby 19–6 i en briljant uppvisning.

Helsingborgs bästa skytt, Alexandra Larsson hade föga förvånande slagsida i utdelning med bara en fin träff efter paus. Bortalaget höll sig hjälpligt kvar i en kvart, men 18–16 till 27–16 var förstås tydligt besked om var poängen skulle hamna.

HK Aranäs övertygade också framåt med klara 31–21 mot Eslövs IK. Elva spelare i målprotokollet med Anna Heed (fem) främst grundlade triumfen, tillsammans med prestationen på egen planhalva där gästerna hotade alldeles för sällan.

Aranäs har åtta segrar på tolv matcher och åtminstone en solid mittenposition, Eslöv är utsatt nia med hälften så många tvåpoängare.

Damallsvenskan 19 januari
IF Hallby–OV Helsingborg 29–18 (10–12)
HK Aranäs–Eslövs IK 31–21 (15–10)