En tränare färre när Eslöv slog Skånela

Eslövs IK:s tillfälliga ledarlösning ledde till uddamålsseger på bortaplan. HK Aranäs fick betalt för stark defensiv mot IF Hallby medan GT Söder än en gång kammade noll i den allsvenska bottenstriden.

Magdalena Lückanders avgörande mål, 25–24 avslutade en omtumlande dag för Eslövs IK.Lasse Eklöv var huvudtränare inför resan till Märsta men fick kliva av uppdraget och lämna plats för andra röster vid bänken.

Eslövs sportsliga form för närvarande går inte att betvivla. Gulsvart är på väg uppåt, den samlade laginsatsen räckte trots söndagens tvära kast till att fånga in och betvinga Skånela. Anna Nygårds (sex mål) blev målbäst i hemmalaget, knappt före Agnes Bladh med fem skott i nät för Eslöv.

Aranäs hakade på i toppen, trots en svag start hemma mot Hallby. Emma Wahlström kunde regissera spelvändningarna för bortalaget i början. Aranäs styrde upp både hemspring och uppställt försvar under en timeout och var snart med igen.

Tilda Espling-Ek höjde räddningsprocenten och drog ett tungt lass när Aranäs körde matchen i mitten av andra halvlek. Framåt behöll Alexandra Lundström lugnet, oavsett om skytteligaledaren skulle placera in en straff eller leta efter passningsalternativ.

GT Söder hade svårt att komma till och fick se ännu en poängchans försvinna. Eskilstuna Guif rusade iväg till sjumålsledning i paus och med plus tio i början av andra halvlek var det långtifrån spännande längre.

Lovisa Delac slog till med nio mål från distans och Guif tog ett par steg i tabellen, till sjunde plats. GT Söders enda räddningsplanka, GF Kroppskultur vann sin match i helgen och gjorde läget ännu tuffare för nästjumbon.