Yusuf Faruks Kielceavtal i fara – redan under kontrakt med nordmakedonsk klubb?

Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

Det nigerianska löftet Yusuf Faruk blev klar för Kielce i dagarna. Vägen till proffslivet i Polen riskerar dock att bli krånglig för 16-åringen. 24Rakomet rapporterar att RK Butel i Nordmakedonien redan har ett gällande kontrakt med Faruk.

Niometaren Faruk öppnade skyltfönstret på vid gavel under U17-VM förra året. I samband med mästerskapet ska 16-åringen ha skrivit på för RK Butel, utan att komma till spel för Skopjeklubben säsongen som gick.

– Vi har ett giltigt fyraårskontrakt med Yusuf sedan förra året. På grund av svårigheterna med att skaffa ett uppehållstillstånd för honom i Nordmakedonien drog det ut på tiden så att han aldrig kunde komma till oss, säger Butels klubbpresident Vlatko Tasevski till 24Rakomet.

När nyheten med Kielce kom ut såg Faruk ut att kunna fokusera på spel i Kielces andralag medan han förbereder sig på att kliva ut i rampljuset på allvar.

Nu väntar istället juridiskt jobb och pappersarbete för att utröna var han hamnar nästa säsong.

I Skopje är uppfattningen klar om Faruks klubbtillhörighet.

– Om det krävs kommer vi att kontakta EHF. Om Kielce vill ha in honom, måste han kontakta oss först, säger Tasevski till 24Rakomet.

Länk: Од Бутел тврдат: Јусуф не може да игра за Келце, има валиден договор со нашиот клуб!