Wallinius och Pellas delaktiga när Montpellier bortaslog Vardar

Karl Wallinius i Montpellier. Foto: PatriciaSports.

Montpellier – med Lucas Pellas och Karl Wallinius i laget – tog en imponerande seger på bortaplan mot Vardar. Sämre gick det för Flensburg-Handewitt som förlorade mot Vive Kielce med klara siffror.

Grupp A är jämn och tack vare Montpelliers seger hakar de på i en grupp om fem lag som ligger inom en poängs marginal i toppen. Segern var övertygande, mot ett Vardar som hade ett stort publikstöd i ryggen. Lucas Pellas var som vanligt målfarlig på sin kant och gjorde fem mål, men flest (7 mål vardera) stod Julien Bos och Kyllian Villeminot för. Karl Wallinius (två mål) fick en hel del speltid och var kraftfull i sina aktioner åt båda hållen. Matchen slutade med en sexmålsvinst för fransmännen.

För Flensburg-Handewitt går det tungt just nu. I ligan ligger laget femma med sju inspelade poäng på fem matcher och därmed har de redan halkat efter toppkonkurrenterna Magdeburg, Kiel och Füchse Berlin.

I Champions League ligger Flensburg–Handewitt sist i grupp B med en poäng på fyra spelade matcher. Hampus Wanne och Jim Gottfridsson stod för fem mål vardera i förlustmatchen borta mot de polska mästarna Vive Kielce. I hemmalaget gjorde Szymon Sicko (9) och Dylan Nahi (6) flest mål. Därmed har de tyska serietvåorna från den förra säsongen en rejäl uppförsbacke att bestiga för att nå en slutspelsplats i årets Champions League.

HC Vardar 1961–Montpellier Handball 25–31 (11–15) Pellas 5, Wallinius 2.

KS Vive Kielce–SG Flensburg-Handewitt 37–29 (21–16) Wanne 5, Gottfridsson 5.