Vardar vann Champions League – nu lämnar tränaren och ersätts av gamle lagkamraten

David Pisonero–på väg att kliva ner i Vardar? Foto: RK Vardar

De europeiska mästarna RK Vardar har en ny huvudtränare. Roberto Garcia Parrondo ersätts av landsmannen David Pisonero.

Roberto Garcia Parrondo gjorde fullkomlig succé under sin första säsong som huvudtränare för ett handbollslag. Han ledde nordmakedonska RK Vardar till guld i Champions League och säkrade planenligt ligaguldet på hemmaplan.

Nu står det dock helt klart att Parrondo lämnar Vardar. Klubben har hittat en ersättare och det bli ännu en spanjor som tar sig ut på den internationella scenen.

David Pisonero är nästa namn att plugga in, om ni inte redan kände till det. Han har de två senaste säsongerna lotsat Atlético Valladolid i spanska ligan. Nu är ett 2-årskontrakt påritat mellan Vardar och Pisonero.

46-åringen har en spelarkarriär på spansk mark:

1990-1995: Valladolid
1995-1997. Cantabria
1997-1998: Ademar León
1998-2003: Valladolid

Han vann spanska cupen 1996 och 2002 samt IHF Super Globe 1996. Genom sin spelarkarriär skolades han under legender som Manolo Cadenas, Julián Ruiz och Juan Carlos Pastor – så nog finns där en kunskapsbank att plocka ur.

Det är också en härlig merry-go-round eftersom Pisonero spelat tillsammans med både Parrondo, David Davis och Raul Gonzalez i Valladolid. Som mer och mer börjar likna det spanska Bengan Boys.

Vi kan heller inte hålla oss från att bara mata ut några namn på andra spelare han haft som lagkamrater:

Talant Dujshebaev
José Javier Hombrados
Oleg Kisselev
Rubén Garabaya
Alberto Urdiales
Albert Rocas
Iker Romero
Mariano Ortega
Raúl Entrerríos

Roberto Garcia Parrondo tycks nu satsa helt på jobbet som förbundskapten i Egypten. De arrangerar VM 2021 och satsar hårt på att göra ett riktigt bra mästerskap på hemmaplan.

Atletico Valladolid har presenterat Oscar Ollero som ny tränare på en presskonferens som ni kan se här: