Trea i Bundesliga – nu söker Magdeburg wildcard till CL

Daniel Pettersson, SC Magdeburg. Arkivbild. Foto: Heiko Voigt, www.foto-laechler.de

SC Magdeburg ordnade en fin tredjeplats i Bundesliga den här säsongen och med det väntar spel i EHF-cupen. Eller? Nu bekräftar Magdeburg att klubben har sökt wildcard till Champions League.

SC Magdeburg är en av de mest klassiska klubbarna i Tyskland med bland annat tre Europacuptitlar, ett tyskt mästerskap och flera östtyska titlar. Senast klubben deltog i Champions League var säsongen 2005–06 och nu vill de alltså dit igen.

Tidigare var det de tre bästa klubbarna i Tyskland som kvalificerade sig för Champions League, men från och med den nyss avslutade säsongen ändrades det till de två bäst placerade i ligaspelet. Eftersom Magdeburg kom trea innebär det att klubben precis skulle missa CL den kommande säsongen, men kanske kan klubbens ansökan om wildcard förändra det.

– För oss var det logiskt att ansöka. Eftersom det finns en möjlighet för oss att nå Champions League skulle det vara trist att gå miste om det enbart för att vi inte ansökt om wildcard. Jag tror att vi har stora möjligheter att lyckas eftersom vi har ett bra lag och fantastisk publik, säger klubbens vd Marc-Henrik Schmedt till hemsidan.

LÄNK: SC MAGDEBURG BEANTRAGT UPGRADE (WILDCARD) FÜR VELUX EHF CHAMPIONS LEAGUE 2019/2020