Så slutade onsdagens matcher i Champions League

Andreas Nilsson, Telekom Veszprém. Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån.

Under onsdagskvällen spelades fyra matcher i herrarnas Champions League. Tre av matcherna gällde drabbningar i Grupp B, medan den fjärde och sista stod mellan Viva Kielce och Meshkov Brest i Grupp A. Här nedan följer en kort sammanfattning av samtliga matcher. 

Telekom Veszprém HC – RK Celje Pivovarna Lasko 39–24 (18–11)
Telekom Verszprém forsatte sin framgångar i målprotokollet under gårdagens match mot Celje. Laget har nu sammanlagt gjort 141 mål under de fyra första omgångarna i Champions League – där de också fått med sig fyra segrar. Verszprém var det tydligt starkare laget under gårdagens match, vilket också visade sig på resultattavlan. Efter fyra spelade matcher har den ungerska klubben nu ett genomsnitt på 35.25 mål per match, vilket bara det visar på hur målmaskinen till lag fortsätter att lyckas.

Lomza Vive Kielce – HC Meshkov Brest 34–27 (18–11)
Kielce plockade sin tredje vinst för säsongen när de besegrade polska Brest under onsdagskvällen. De två poängen placerar laget allra högst upp i Grupp A, där dock Flensburg har chansen att ta tillbaka förstaplatsen redan ikväll om de besegrar Vardar på bortaplan.

För Brest betyder förlusten att de står kvar på sina fyra poäng och fortsatt innehar tredjeplatsen i tabellen. Här är det närmast Porto och Elverum som kan utmana, om de får med sig två poäng från kvällens möte med MOL-Pick Szegad respektive PSG.

Aahlborg Håndbold – HBC Nantes 32–24 (16–9)
Danska Aalborg skrev klubbhistoria igår när de för första gången någonsin vann sin fjärde raka match i Champions League. Med en rätt så överlägsna siffror plockade de alltså med sig sin fjärde tvåpoängare in i Grupp B, där de nu placerar sig på lika många poäng som både Barca och Telekom Veszprém.

Genom sina sex mål i matchen klättrar Aalborgs Magnus Jensen dessutom högst upp i skytteligan med sina nu 23 gjorda mål.

Barca – HC PPD Zagreb 45–27 (24–13)
Gör man 24 mål under en första halvlek så ska det mycket till om man ska förlora en match. Precis det lyckades Barcelona med när de tog emot Zagreb på hemmaplan under onsdagskvällen. Drabbningen slutade upp i 18-målsseger för det spanska laget, som därmed även dem plockade med sig sin fjärde raka tvåpoängare in i tabellen.

De 45 mål som hemmalaget hann med under matchen är bara ett mål ifrån det rekord klubben innehar i Champions League-sammanhang, då de sedan tidigare har vunnit en match mot Kolding med 46–36 2009.

Källa: EHF Champions League