Pick Szeged tämjde Ålborg i fartfylld drabbning

Mario Sostaric. Foto (arkiv): Ludvig Thunman/Bildbyrån.

Pick Szeged spräckte nollan i Champions League och bjöd hemmapubliken på en snygg anfallsshow. Ålborg fann aldrig tonen i försvarsspelet och tappade obönhörligt mark till 34–27 på tavlan. 

Anfallskonster i högt tempo betalade sig i den högeffektiva matchinledningen. Ålborg hade spring i benen, Szeged hade tålamod i växelspelet och naglade in bollen från flera niometerspositioner.

Variationen speglade två absoluta topplag. Aleks Vlah gav understöd för Ålborg i Lukas Nilssons frånvaro och Mario Sostaric fixade fyra egna hemmamål fram till 8–7 med kant, kontring och linjeinspel i hotbilden.

Försvarsspelet fick lida, efter en knapp kvart gjorde Ålborg sitt första drag och ersatte Niklas Landin med Fabian Norsten mellan stolparna. Ett byte med lite utdelning, Norsten knep ett par bollar som replik när utespelarna slarvade i några anfall.

Dessvärre för den danska mästaren sköt det bara upp rycket. Ålborg hade svårt att komma åt Pick Szegeds skyttar och trycket från distans öppnade för tre-fyra plusmål mot slutet av halvleken.

Så dags var Landin tillbaka i målet, men Szeged visade ingen nåd och tämjde målvaktsenergin. En av få räddningar första 30 ledde ändå till mål på returen, 20–16 halvvägs.

Helt uppenbart låg Ålborgs bekymmer på den egna planhalvan. Andra halvlek fick en lovande start i reduceringsjakten med blott två insläppta bollar första tio. Pick Szeged balanserade i knapp ledning, 22–21 men tog hjälp av kreatören Dean Bombac för att hitta lösningar.

Hemmalaget återfick målaptiten till 27–22 medan gästerna dök ner i en period med dyrbara tekniska fel. Sista tio hängde bortalaget med nackarna och Sostaric som leder hela skytteligan kunde briljera med sammanlagt nio fullträffar.

Ålborg noterade säsongens första förlust, noll svenskmål hör också till ovanligheterna i stjärnlagets normala framfart.

Pick Szeged–Ålborg HB 34–27 (20–16)