Palicka briljerade när RNL kryssade mot Barcelona

Andreas Palicka. Foto: Angela Grewe, @angieee11

Andreas Palicka fortsätter att visa god form inför EM i januari. I den tuffa bortamatchen mot Barcelona var det den svenska landslagsmålvakten som ordnade ett kryss till RNL.

ANNONS

Handboll är en tuff sport och att spela två matcher på två dagar är det inte många som hade klarat av. Framförallt inte när motståndet den andra dagen heter FC Barcelona. Men efter bortaseger mot Leipzig med 29–23 åkte det tyska mästarlaget till Barcelona och spelade oavgjort, 26–26.

Man hade aldrig lyckats med det utan Andreas Palickas fantastiska insats. Den svenske landslagsmålvakten var 33-procentig och inte bara det, han räddade dessutom rätt skott, bland annat hemmalagets sista läge i matchen.

Palicka fortsatte att leverera matchen igenom, trots att den gamle Kiel-kompisen Aron Palmarsson sköt honom mitt i ansiktet. Men RNL:s nyckel till seger, bortsett från Palickas fina insats, var lagets sju mot sex-spel. Få lag i i världen är bättre i den spelformen än RNL och tränaren Nikolaj Jacobsen utnyttjade det under i stort sett hela matchen igår.

De här två lagen verkar onekligen vara väldigt jämna. Matchen i Tyskland i september slutade nämligen oavgjort även den.

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here