Nu svänger miljardären – stannar hos mästarna Vardar Skopje

Senaste vinnaren RK Vardar. Foto: Angela Grewe, @angieee11

För en dryg månad sedan hotade Sergej Samsonenko med att lämna sin satsning i Vardars tre olika klubbar i den makedonska huvudstaden Skopje. Nu har miljardären svängt i frågan.

Handbollskanalen rapporterade för en dryg månad sedan att Sergej Samsonenko hotat med att lämna sin satsning i de tre stora klubbar som han har stöttat ekonomiskt i den makedonska huvudstaden Skopje.

En av klubbarna är handbollsklubben HC Vardar Skopje, som bland annat plockade hem Champions League-titeln tidigare i år. Med tanke på att Sergej Samsonenko pumpar in miljonbelopp i verksamheten vore det ett förödande tapp för klubben, men nu verkar det som att ryssen har svängt totalt i frågan.

– För en tid sedan bestämde jag mig för att från och med nästa säsong inte längre investera i de tre klubbarna inom Vardar Skopje. Anledningen var att viss media skriv osanningar, lögner och felaktiga fakta. Allting träffade mig i hjärtat och jag meddelade mitt beslut med ett upphettat huvud och fylld av känslor. Jag vill säga till de skribenter som skriver lögner att ni saknar skam och samvete. Jag ser er som förrädare gentemot Makedonien då jag inte gjort något dåligt för det här landet. Jag har älskat det som mitt eget och jag har bara gjort bra saker. Ni har nått till botten med det hela. Därför kommer jag inte lämna Vardar, jag kommer att vara här för evigt. Jag uppmanar alla att stötta oss och kämpa tillsammans mot orättvisor. Jag är säker på att det kommer bli många succéer, meddelade Sergej Samsonenko via en presskonferens i går, fredag. Det rapporterar hballtransfers.