Matchens tre stjärnor: Elverum–Montpellier

Gilberto Duarte. Foto: Angela Grewe, @angieee11

Elverum lyckades inte skrälla på nytt i Champions League och Montpellier vann med 37–30. Handbollskanalen har utsett matchens tre bästa spelare i konceptet som vi enkelt och tydligt kallar för ”Matchens tre stjärnor”.

Tre stjärnor –  Gilberto Duarte

Portugisen var tongivande från start och definitivt spelaren som låg bakom Montpelliers avgörande ryck i den första halvleken. Duarte brukar alltid vara skicklig i det defensiva spelet, men nu visade 31-åringen fina kvaliteter även i den offensiva delen.

Fysiken gör honom otroligt svårstoppad och utöver de fem egna målen låg han bakom mycket i övrigt i ett riktigt starkt Montpellier.

Två stjärnor – Eric Johansson

Den svenske stjärnan gjorde inte på något sätt en av sina bästa matcher, men det säger ju mer om Johanssons kvalitet än något annat. Fem mål, mängder av assist och flera läckra aktioner matchen igenom.

Hade stundtals det lite jobbigt bakåt när Duarte kom flygande över mot Johansson på vänstertvå, men i övrigt skötte sig landslagsmannen galant matchen igenom.

En stjärna – Hugo Descat

Matchens bästa målskytt (nio fullträffar) och en otroligt skicklig vänstersexa. Visst, några straffmål blev det, men Descat visade hur vass han är och därför var det heller inte så konstigt att en klasspelare som Lucas Pellas satt fast på bänken.