Live: Semifinaler i Champions League (18:00)

Andreas Nilsson. Foto: Vörös Dávid, Telekom Veszprém.

Nästan sju månader efter den ursprungliga planeringen är det dags. Barca, THW Kiel, Paris Saint-Germain och Telekom Veszprem är på plats i Köln för att sy ihop den märkliga 2019/20-säsongen med en titelkamp i Champions League.

Spaniens bästa och Frankrikes suverän har bytt flera spelare mellan sig under årens lopp. I CL-sammanhang har Barca betydligt mer pokaljubel att blicka tillbaka på med åtta olika titlar. Våren 2015 vann Barca senast, Gonzalo Pérez de Vargas, Raul Entrerrios och Cedric Sorhaindo finns kvar i laget med guldminne.

PSG förlorade finalen 2017 med minsta möjliga marginal. I gruppspelet i den aktuella turneringen vann Barca dubbelt upp i målfester.

Svenskduellen i den sena semifinalen står mellan Andreas Nilssons Veszprem och THW Kiel med superrutinerade Niclas Ekberg och Oskar Sunnefeldt som gör debut i det stora sammanhanget.

Fram till mitten av 2010-talet var zebralaget en verklig maktfaktor i Champions League, sedan 2014 har det dock inte blivit några finaler för Kiels del.

Veszprem har vänt hem från Köln med tre tidigare finalförluster, däribland ett dystert straffnederlag mot Kielce för fyra år sedan. Inför semifinalen drabbade lagen samman i början av december, då fick Veszprem träff med allt och dundrade på till 41–33.

Kvällen första semifinal döms av det svenska domarparet Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik.

Champions League 28 december
(18:00) Barcelona–Paris Saint-Germain
(20:30) THW Kiel–Telekom Veszprem
Matcherna sänds direkt i V Sport Extra och Viaplay.

Läs också: Mirza Kurtagic om domaruppdraget under Final4: ”Det känns väldigt stort”