KLART: Disco i Vardar – Christian Dissinger klar för CL-klubben

Christian Dissinger. Foto: http://sportowefakty.wp.pl

Häromdagen rapporterade vi om att Christian Dissinger lämnar THW Kiel och ryktades vara på väg till Makedonien och Vardar. Så blev alltså fallet. Idag presenterades tysken på klubbens hemsida.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Christian ”Disco” Dissingers kom till Kiel 2015 och hann spela 130 matcher och göra 235 mål för klubben men skador satte stopp för den riktiga succén och speltiden har decimerats mer och mer.

Därför kom Kiel och Dissinger överens om att bryta kontraktet i förtid. Det ryktades redan då om att en annan tysk klubb, Ludwigshafen från Dissingers födelsestad, och en annan storklubb, Vardar, var intresserade av Discot.

Nu är det alltså bekräftat att Vardar vann dragkampen om 26-åringens tjänster. Vardar som har börjat säsongen riktigt bra och är det enda obesegrade laget i dödens grupp i Champions League.

Vardar har redan en stark uppsättning på niometerslinan med stjärnan Vuko Borozan och den bästa spelaren från sommarens U20-EM, slovenen Gregor Ocvirk. Men något som verkligen krävs i topphandbollen är bredd på positionerna. Så Vardar har ytterligare stärkt sina aktier efter sommarens spelarflykt av bland andra Arpad Sterbik, Alex Dujshebaev och Luka Cindrić.

Christian Dissinger har gjort 19 landskamper för Tysklands A-lag och deltog i lagets EM-guld i Polen 2016 samt OS-bronset samma år i Rio. 26-åringen vann även JVM-guld med Tyskland 2011 och utsågs även till turneringens bästa spelare.

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here