Jesper Nielsen: ”Det blev lite hey baberiba”

Jesper Nielsen mot Vardar i bronsmatchen. Foto: Angela Grewe

Det blev ingen final för Jesper Nielsen, däremot en bronspeng. Hans Paris vann den tuffa bronsmatchen mot Vardar med 29-28. Därmed avslutar linje-esset säsongen i Frankrike med två inhemska cupguld, en bronspeng i Champions League och ett potentiellt ligaguld.

Det må ha varit en på förhand avslagen match om tredjeplats och ett stjärngäng i Paris som har anklagats för att ha sett något omotiverade ut. Men bronsmatchen mellan PSG och Vardar innehöll ändå flera ingredienser av en europeisk toppmatch.

– Det var tufft och fysiskt därute, det är inga smågubbar i Vardar direkt. Det var väl inte någon jättematch men det är två lag som försöker i alla fall.
Sen blev det lite hey baberiba med domsluten stundtals, men helt okej som sagt, säger Jesper Nielsen efter matchen.

Var det lite revansch att plocka ut också mot Vardar?

– Ja, det sitter kvar lite prestige efter finalförlusten mot dem förra året. Plus att det är vårt jobb att ge allt trots att det känns piss.

Svensken själv fick hoppa in på planen efter dryga kvarten spelad. Många andrafaskontringar i PSG och en friskare Luka Karabatic gjorde att Nielsen inte fick så många anfall, och ännu färre inspel. Men det återstår en match för svensken att måla i Pariströjan, hemma mot Chambery på torsdag. Vinner PSG då så tar de hem den franska ligan.

Bronspeng, potentiellt ligaguld, två franska cuptitlar. Är det en godkänd avslutning på Frankrike-resan?

– Ja, eller, det är ju klockan 18:00 man skulle vilja spela, i den stora finalen. Vi får kriga för den i Tyskland istället. Men vi har vunnit båda cuperna och om vi vinner på torsdag så vinner vi ligan, så det är väl okej. Men ja, det hade ju varit gött med den här Champions League, ler Nielsen

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here