HK:s avslöjande bekräftat: Wallinius klar för Montpellier

Karl Wallinius, Lugi. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN

Karl Wallinius lämnar Lugi efter säsongen och flyttar till Montpellier, precis som Handbollskanalen avslöjade för drygt en vecka sedan. 

– Kalle har presterat på en otrolig hög nivå hela säsongen och det är självklart att föreningen önskar honom stort lycka till när han får erbjudandet om att kunna leva sin dröm på europeisk toppnivå, kommenterar sportchefen Kenneth Andersson i ett pressmeddelande.

Lugi har en vana att producera utlandsproffs och kanske framförallt vänsternior. Kim Ekdahl Du Rietz, Simon Jeppsson är tre av vänsterniorna som blivit utlandsproffs. I Montpellier blir Wallinius lagkamrat med Lucas Pellas och Fredric Pettersson.

– Det är tråkigt att Kalle lämnar, men samtidigt också ett otroligt bra betyg för tränarna i vår ungdomsverksamhet samt Tomas Axnér och Marc Uhd. Föreningen har lyckats ännu en gång att utbilda och förädla en toppspelare, säger klubbchef Patrik Bengtsson.

Det händer mer grejer i Montpellier, som meddelar via Twitter att Jonas Truchanovicius och Melvyn Richardson lämnar samt att högernian Marko Panic ansluter från Meshkov Brest. Dessutom annonserar klubben att de har planer att bygga en ny arena som ska stå klar 2024.

LÄNK: Avslöjar: Montpellier jagar Karl Wallinius