Helgens Champions League-matcher

Foto: Ingrid Anderson-Jensen, http://nordlyset-fotografie.com/

Under helgen spelas ett flertal intressanta matcher i herrarnas Champions League. Bland annat möter IFK Kristanstad Vardar på söndag och under lördagskvällen spelas derbyt mellan Kiel och Flensburg. Vi listar alla matcher här: 

Topp 3

Lördag 17:30 THW Kiel – SG Flensburg

Det nordtyska derbyt brukar sällan bli en besvikelse vad gäller känslor, taktik och stämning. Båda lagen har varit upp och ner i början av säsongen. Kiel förlorade borta mot Zagreb i första CL-matchen och Flensburg har redan tappat fem poäng i ligan. Flensburg slog dock PSG hemma efter en mycket väl genomförd match. Artikel om den matchen finner ni här.

Söndag 16:30 IFK Kristianstad – Vardar

Kristianstad har startat säsongen mycket bra, både i Champions League och i elitserien. I första CL-matchen blev det vinst mot KIF Kolding och nu senast nära skräll mot Barcelona. Vardar är ett allt mer starkt lag med många individuellt duktiga spelare har i flera år haft semifinal som ambition och lär inte sikta lägre i år. I år har bland annat nyförvärvet Maqueda på H9 kommit till truppen. Matchen sänds live på Viasat 16 HD och på ehftv.com i efterhand.

Lördag 20:00 Zagreb – Veszprem 

Ett rejält tungviktsmöte som inte kommer avgöras förrän i slutet. Zagreb har i de två första matcherna skrällat mot Kiel och tagit en bortaseger mot Celje. Åskådarna i arenan i Zagreb kommer hjälpa hemmalaget in i det sista och kan vara avgörande för ännu en skräll. Veszprem kom i fjol tvåa i hela turneringen och har ett starkt lag på pappret. Efter oavgjort mot Wisla Plock i första matchen och vinst mot Flensburg ses ändå Veszprem som favoriter på pappret med deras erfarna seplare. Lagkaptenen Laszlo Nagy skadade sig i förra veckan och kommer ersättas av andravalet Christian Zeitz.

Övriga matcher

Lördag

16:00 Grupp C La Rioja – Tatran Presov

Svenskar La Rioja: Philip Stenmalm och Richard Kappelin

16:00 Grupp A Celje – Wisla Plock

17:30 Grupp D Metalurg – Elverum

18:00 Grupp A Besiktas – Paris Saint Germain

Söndag

16:10 Grupp D Zaporozhye – Skjern

Svenskar Skjern: Markus Olsson

17:00 Grupp B Montpellier – Kolding sänds med engelsktalande kommentator på ehftv

Svenskar Kolding: Lukas Karlsson

17:00 Grupp B Pick Szeged – FC Barcelona 

Svenskar Pick Szeged: Jonas Källman

18:00 Grupp D Baia Mare – Kadetten Schaffhausen

Svenskar Kadetten: Christoffer Brännberger

Alla matcher förutom IFK Kristianstad-Vardar ses live på ehftv.com.