Flensburg var illa ute mot Celje – då avgjorde Wanne på slutsignal

Hamus Wanne. Foto: Ingrid Anderson-Jensen, www.nordlyset-fotografie.com

SG Flensburg Handewitt hade ledningen mot Celje med 16–12 i paus i CL-matchen. I den andra gick Celje ikapp och Flensburg var illa ute. Men så fick hemmalaget straff i matchens sista sekund och då klev Hampus Wanne fram och avgjorde med sitt 27–26.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Känslan i den andra halvleken var att matchen kunde sluta precis hur som helst. Celje spelade verkligen upp sig jämfört med första 30 och pressade det regerande tyska mästarlaget rejält.

Flensburg var utan skadade Jim Gottfridsson och tränaren Mark Machulla som var sjuk, men trots det var laget rätt överlägset i den första halvleken och såg då ut att gå mot en säker seger. Men i den andra halvleken fick Celje ordning på sitt spel och kanske skulle Flensburg trots allt inte få revansch för förlusten på bortaplan (Celje vann då med 23–20).

Matchen var otroligt jämn på slutet och med mindre än fyra minuter kvar var ställningen 25–25. Det var sedan jämnt fram till att Flensburg fick straff i matchens sista sekund. Hampus Wanne fick förtroendet att lägga straffen och tackade för det med att avgöra matchen till Flensburgs favör. Det tyska laget vann med 27–26 och Hampus Wanne blev minst sagt stor matchvinnare.

Svenska målskyttar: Hampus Wanne 8, Simon Jeppsson 2

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here