Flensburg tog historisk seger i Paris efter femmålsunderläge

Hampus Wanne. Foto (arkiv): Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Flensburg-Handewitt fortsätter att imponera i Europa. Igår tog laget sin första seger någonsin i Paris när tyskarna vände ett femmålsunderläge och vann med 29-28 (14-18). Hampus Wanne utsågs till matchens spelare med sina åtta mål och Jim Gottfridsson satte matchens sista.

Med tre mittsexor på skadelistan inledde Flensburg sitt Champions League-spel med att något överraskande slå Vive Kielce hemma med uddamålet. Igår bjöd laget, med inlånade slovenen Pelko Domen Sikošek på linjen, på än ännu större överraskning.

PSG hade inte spelat än tävlingsmatch på ett halvår men kom ändå ut starkast. Efter första halvlek ledde fransmännen med 18-14. Ledningen växte sig sen till 23-18 efter 38 minuter. Men då började inhoppade Benjamin Buric att stänga igen Flensburg-kassen.

Fördelen svängde över till Flensburgs fördel där både Hampus Wanne och Jim Gottfridsson spelade stora roller. Vänstersexan var på målhumör och satte åtta bollar, varav två kom efter femmålsunderläget. Och så spelmotorn Jim Gottfridsson som krönte vändningen med segermålet i näst sista anfallet, innan Buric räddade det sista från Nadil Remili.

Flensburg har nu två vinster, utan tre mittsexor, mot potentiella Final4-deltagare. Och segern mot PSG i Paris var lagets första någonsin.

– Jag är så stolt, vi spelade verkligen som ett lag. Äntligen har vi vunnit i Paris, jag trodde inte det men vi har visat att det går, säger Hampus Wanne till EHFCL efter matchen.