Ålborg toppar CL-gruppen efter svenskt målkalas

Mikael Aggefors. Foto: Aalborg Håndbold

Efter premiärvinsten mot Celje byggde Ålborg på vinstsviten hemma mot Motor Zaporozhye med 38-29 (17-13). Danskarna slog därmed sitt eget målrekord (38) i en Champions League-match, där Lukas Sandell blev målbäst på åtta.

Ålborg har för andra året i rad vunnit båda sina inledande matcher i Champions Leagues gruppspel. Igår kopplade danskarna greppet om matchen efter en kvart med ledning 8-5. Gästerna från Ukraina fick hela tiden jobba i flermåls-motvind och var som närmast att komma igen vid underläge 17-19 i andra halvlek.

Men då drog Ålborg iväg på nytt till 23-19 och därefter var det kontroll på händelserna, och svenskarna i laget hade kontroll på händerna. Nyförvärvet Lukas Sandell blev matchens skyttekung med åtta mål från sin högernia, ett mål mer än danska målkungen Nikolaj Laesö och två fler än Jonas Samuelsson på högerkanten.

Även Felix Claar fick in två pytts för de röda och Mikael Aggefors stod för ett gäng räddningar i segermatchen. I nästa match väntar Zagreb på bortaplan för Ålborg. HC Motor tar emot Veszprem.

Gårdagens resultat:
Vive Kielce – Pick Szeged 26-23 (12-7)
Porto – Meshkov Brest 27-25 (12-9)
PSG – Flensburg 28-29 (18-14)