Extra: Hampus Wanne flyttar till Barcelona

Barca nästa för Hampus Wanne. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN.

Speedkulan på vänsterkanten från norra Tyskland till Katalonien har minst sagt varit på gång ett tag. Barcas hemsida gör nyheten om nyförvärvet Hampus Wanne officiell, tre års kontrakt väntar för landslagsmannen i den högklassiga klubbmiljön.

Under 2022/23 blir det återigen blått och gult på planen i hemmaborgen Palau Blaugrana. Wanne själv har ledigt, lugnt och tryggt över tid skaffat sig en position som en av världens bästa på kanten, en sådan lirare som Barca inte kan motstå.

Aftonbladet skrev redan i november om ett klart kontrakt mellan klubben och 28-åringen, då efter en lång tid av allt hetare rykten. I februari gick SG Flensburg/Handewitt ut med Wannes kommande uppbrott efter nio år.

Nu är sista delen av storövergången gjord, den mesta CL-mästaren får bland annat en årsfärsk EM-guldvinnare och trogen abonnent på all star-utmärkelser till truppen.

Wanne kommer till tals på sin agentfirmas hemsida, efter att ha skrivit på till 2025.

– FC Barcelona är genom tidernas bästa handbollsförening, säger han.

– Att få möjligheten att representera dem gör mig väldigt stolt och glad. Jag ser fram emot att fortsätta utvecklas och ställas inför nya utmaningar, på och utanför banan. Jag ser även fram emot att lära känna kulturen runt klubben och få lära mig ännu ett språk, fortsätter vänstersexan.

Wanne får framförallt Aitor Arino som positionskollega till vänster i Barcas stjärnuppställning.

Länk: Hampus Wanne, primera incorporació del Barça 2022/23