Extra: Albin Lagergren återvänder till Magdeburg

Albin Lagergren. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN.

Albin Lagergren fick en rejäl skjuts i karriären med SC Magdeburg som första utlandsklubb. Kopplingarna mellan landslagets niometare och den regerande mästaren stannar inte där, till sommaren är Lagergren tillbaka i Magdeburg.

Magdeburgs hemsida går ut med ett signerat treårskontrakt och stänger definitivt spekulationsbörsen för Lagergrens framtid.

Lagergren var en vänsterhänt skytt på uppgång när han bytte IFK Magdeburg under 2018. Två år senare tog sig 30-åringen vidare till Rhein-Neckar Löwen och mer ansvar i en bärande roll.

Intresset har funnits ryktesvägen från tyska och även danska klubbar. Nu står det alltså klart att Lagergren vill uträtta ännu mer i Magdeburg.

– Jag och min familj hade det jättebra i Magdeburg och när när möjligheten för en återkomst öppnade sig kändes det helt rätt. Jag hoppas att jag kan bidra till en framgångsrik framtid för SC, säger han till klubbens hemsida.

Magdeburg får dubbelt svenskt i niometerslinan från och med 2023/23, Felix Claars avtal blev klart för en knapp månad sedan.

Lagergren får dessutom en kompetent positionskamrat i islänningen Omar Ingi Magnusson.

– Det som är speciellt är att det första steget faktiskt kom från Albin själv. Han kontaktade oss och sa att han skulle vilja bli en del av SC Magdeburg igen. Det här initiativet imponerade väldigt mycket, vi gillade idén, säger Magdeburgs tränare Bennet Wiegert till klubbsajten.

Länk: SC MAGDEBURG VERPFLICHTET ALBIN LAGERGREN