EHF:s president: ”Vi har ingen maktkamp med Bundesliga”

EHF:s dåvarande president Jean Brihault, EHF:s Michael Wiederer och Sveriges Ida OdéŽn under lottningen av EM 2016 i handboll den 10 juni 2016 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen, Bildbyrån

Turerna kring EHF och tyska Bundesliga fortsätter. Efter beslutet som ledde till att Rhein-Neckar Löwen kommer skicka B-laget till åttondelsfinalen mot Kielce är det nästa persons tur att uttala sig – EHF:s president Michael Wiederer.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Det är EHFCL.com och deras reporter Björn Pazen som har intervjuat ordöranden angående den senaste tiden tumult mellan EHF och Bundesliga. Kortfattat har det tajta tyska spelschemat under en längre tid krockat med matcher i Champions League. Bundesliga vill ha hjälp från EHF för att underlätta det hårda matchandet och EHF vill ha hjälp från Bundesliga med att slippa flytta runt på matcher.

Diskussionen har lett till vad många kallar för ett maktspel mellan den tyska ligan och det europeiska handbollsförbundet. President Wiederer håller dock inte med.

ehfCL.com: Kan det faktiskt finnas någon vinnare i det har maktspelet?

Michael Wiederer: EHF håller inte på med något maktspel med Bundesliga, men det är sant att den nuvarande diskussionen inte är bra för handbollen. Vi är i nära kontakt med de snabbt utvecklande franska ligan, ungerska ligan och SEHA-ligan. Så varför skulle vi ha en maktkamp med tyska ligan?

ehfCL.com: Vad menar du med det? 

Michael Wiederer: Den nuvarande diskussionen är en fråga isolerad till Bundesliga, vårt jobb är att organisera en Europa-vid tävling som en plattform för alla, därför kan inte Bundesliga hävda att vi inte har hanterat dem korrekt.

Vi måste hantera fans i Kielce och Szeged på exakt samma sätt som vi gör med alla som deltar i turneringen. Det betyder bland annat att avkast-tiderna i Polen och Ungern är bestämda i de respektive marknaderna.

I många år anpassade vi oss efter Bundesligas behov och krav. Vi är inte emot Bundesliga men vi måste göra vårt jobb för hela Europas handboll. Alla ligor har samma status. Vi har ofta fått höra att vi är för ”Tysklandsvänliga” men samtidigt får vi kritik av tyska ligan.

Wiederer fortsätter intervjun med att prata om vad EHF har emot det tyska tv-avtalet, om dödläget kan förändras och hur EM 2024 i Tyskland kan påverkas.

LÄNK: Hela intervjun med Michael Wiederer på EHFCL.com

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here