EHF svarar på Flensburgs kritik

Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

SG Flensburg-Handewitt kritiserade EHF:s beslut när den tyska klubben dömdes som förlorare i ett par Champions League-matcher. Nu kommer förbundets replik som uppmanar Flensburg-företrädare att rätta till sina uttalanden.

Under den pågående pandemin har flyttade matcher spräckt schemat i Champions League. För att slutföra säsongen bestämde sig EHF för ett tag sedan för att sätta en deadline för gruppspelet och sätta övriga resultat utifrån vad som orsakade att specifika matcher inte kunde genomföras.

Utfallet av processen blev klart i fredags och orsakade missnöje på flera håll. Bland annat hos Flensburg där pappersprodukten blev två nollpoängare mot RK Vardar och FC Porto.

– Det här beslutet togs, utan inblandning från klubbarna, och kommunicerades bara via ett pressmeddelande och utan någon förklaring. Jag är mer än besviken över det här tillvägagångssättet och bristen på dialog, sade klubbens ordförande Dierk Schmäske i ett pressmeddelande.

EHF går i svaromål med synpunkten att klubbarna ska ha blivit uppdaterade, både med beslut och förklaring, innan poängutdelningen blev officiell information.

Dessutom vill förbundet att Flensburg korrigerar sina uttalanden inför allmänheten.

Länk: MEDIA STATEMENT ON THE ASSESSMENT OF MATCHES IN THE EHF CL