Dubbelsmäll för Veszprem – förlust och Nagy skadad

Laszlo Nagy, Veszprem. Foto: Melczer Zsolt, SEHA League

Det är tuffa tider för Ljubomir Vranjes och hans Veszprem. Inte nog med att Veszprem förlorade på hemmaplan i ligan mot Pick Szeged – mästarlaget fick dessutom Laszlo Nagy skadad, det skriver klubben på sin officiella hemsida.

Laszlo Nagy är så klart en av Veszprems viktigaste spelare. Han är fortfarande en bra högernia, en riktigt bra försvarsspelare och dessutom en ledare i laget. Nu visar det sig att 37-åringen brutit ett ben i handen och att han därmed blir borta från spel i minst fyra veckor, detta skriver Veszprem på klubbens officiella hemsida. 

Nagy kommer inte att behöva operation, men missar ändå spel i fyra veckor. Det blir alltså inget spel i Champions League-slutspelet mot Skjern.

Skadan inträffade i gårdagens match mot Pick Szeged – en match som Veszprem dessutom förlorade med 32–21. Det är inte ofta Veszprem förlorar i den inhemska ligan och att man dessutom gjorde det på hemmaplan var oerhört överraskande. Förlusten var Veszprems första i ligan den här säsongen.

Men Jonas Källman (tre mål) och hans Pick gjorde en riktigt bra match och är nu bara två poäng bakom Veszprem. Det ska dock tilläggas att det regerande mästarlaget har en match mindre spelad.