Dibirov har respekt för IFK Kristianstad: ”De spelar snabb handboll”

Timur Divirov, RK Vardar Skopje. Foto: rkvardar.mk

IFK Kristianstad har hamnat i, ursäkta uttrycket, ”dödens grupp” i Champions League. IFK kommer att få möta flera av världens bästa lag och idag ställs det regerande svenska mästarlaget mot självaste Vardar på bortaplan. IFK:s största hopp är kanske underskattning från det makedonska laget, men på Vardars hemsida uttrycker Timur Dibirov stor respekt för det brandgula laget.

– Matchen mot Montpellier ligger bakom oss och varje match är viktig. Vi vill vinna den här matchen mot ett lag som har spelat i Champions League under flera år. De spelar snabb handboll med kontringar och hög intensitet. Om vi tappar fokus finns det ingen återvändo, därför måste vi vara väldigt fokuserade. Vi kommer att försöka prestera fram till den sista minuten, säger Dibirov till hemsidan.

Som klubben själva skriver på sin hemsida, Vardar är favoriter. IFK Kristianstad har under åren i Champions League lyckats skrälla mot flera storklubbar, men aldrig mot Vardar. Den makedonska storklubben har vunnit samtliga sex matcher lagen emellan – den senaste i Kristianstad med 31–15. Men att Vardar har respekt för IFK Kristianstad visar inte minns den här raden på hemsidan: ”The Swedish champion has never been an easy opponent, regardless of our victories and big goal-differences”.

Vardar började CL-säsongen med bortaseger mot Montpellier, medan IFK Kristianstad förlorade hemma mot Meshkov Brest.

– Vi ser fram emot vår första hemmamatch i Champions League, en turnering som är mycket viktig för oss. Vi är fokuserade och jag hoppas att vi kan hålla en hög nivå hela matchen och ta nya poäng, säger Vardars tränare Roberto Parrondo till hemsidan.

LÄNK: We take every rival seriously

Matchen har avkast 17:30 och sänds på Viaplay och Viafree.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here