CL torsdag: Mäktig vändning av Elverum

Niclas Fingren. Foto (arkiv): Tommy Holl/IBL

Utan att agera felfritt manövrerade Barca mot två poäng i CL-premiären. THW Kiel hade distans till Zagreb, Elverum fullbordade trion med bortasegrar efter en miniskräll i Porto.

Efter skadebekymmer under sommaren fanns det frågetecken för Kiels kantsuverän Niclas Ekberg inför säsongens första tävlingsmatch. Ekberg hann tillbaka i spel, han bidrog dessutom stort till den tyska triumfen med sina sex mål.

Virvelvinden Sander Sagosen trivs lika bra på den stora scenen med en roll i Kiel som i tidigare klubben PSG och sköt på med åtta fullträffar.

Dessutom bjöd gästerna på en härlig debut. Bevan Calvert som stöttat zebralaget på högerkanten under Ekbergs frånvaro var klar för CL-spel vid 34 års ålder och tio minuter kvar av storkrossen i Zagreb.

Barca och i synnerhet Aleix Gomez på högerkanten hade en högre växel än väl kämpande Motor Zaporozhye.

Veckans sista CL-drabbning fick något oväntat en norsk vinnare. Elverum hade förberett ett välsmort 5-1-försvar till slutfasen i Porto och sista 20 ändrade händelseförloppet.

Ännu en kantspelare fanns i centrum, Alexander Blonz tog vara på spelvändningarna och tryckte totalt in tio bollar. Josef Pujol och Niclas Fingren var också i spel när Elverum tog över matchen med ett 9–1-ryck som räckte till seger.

Champions League 18 september
grupp A, FC Porto–Elverum HB 28–30 (16-12)
Elverum: Josef Pujol 3, Niclas Fingren 2.
grupp B, PPD Zagreb–THW Kiel 21–31 (6–14)
Kiel: Niclas Ekberg 6.
Motor Zaporozhye–Barca 25–30 (11–13)