CL: gruppsegern i hamn för Barca

Arpad Sterbik. Foto (arkiv): Avdo Bilkanovic, Bildbyrån

Avslutningen på den näst sista gruppomgången handlade mycket om topplaceringar. Barcelona vann grupp A efter ett strålande besök i Celje, samtidigt redde Veszprem ut en målsnål historia och är klar tvåa i B-gruppen.

Jure Dolenec (sju), Ludovic Fabregas och Aron Palmarsson var Barcas bästa målskyttar. Men det var bredd över hela linjen och hög fart som knäckte Celje med tolv bollar.

Och alla andra lag, bör tilläggas med gruppsegern klar och tolv raka segrar på den internationella scenen.

Medan den spanska giganten väntar på motståndaren i kvartsfinal går Celje för att behålla slutspelsplatsen i den sista omgången.

Zagreb som jagar underifrån behöver vinna borta över Paris Saint-Germain så chansen för den slovenska mästaren ska vara god för avancemang.

Veszprem siktar på att gå långt i CL på nytt. Efter 24–23-triumfen över Montpellier HB gäller åtminstone andra plats i gruppspelet för det röda publiklaget. Dragan Gajic nätade sju gånger för att hemmalaget skulle avgöra och Andreas Nilsson bidrog med två mål.

Bäst på planen var målvakten Arpad Sterbik som bromsade bortalaget med kvalificerade räddningar, Marin Sego i Montpelliermålet var god tvåa och försökte med samma upplägg i den tajta upplösningen.

Champions League 23 februari
grupp A, Celje–Barca 25–37 (14–19)
grupp B, Telekom Veszprem–Montpellier HB 24–23 (16–14)
Veszprem: Andreas Nilsson 2.