CL: Flensburg klart för åttondel

Jim Gottfridsson. Foto (arkiv): Petter Arvidson, Bildbyrån

Elverum hade inte riktigt dagen. Det öppnade för norrmännen på besök, Gøran Søgaard Johannessen och Magnus Jøndal att leda SG Flensburg-Handewitt över linjen till slutspelet.

Flensburg har inte haft någon toppsäsong i Europa. Den tyska mästaren har bara hälften så många poäng på kontot som gruppettan Barca för närvarande, men åtminstone en plats i utslagsmatcherna som plattform framöver.

Om inte de norska inslagen i bortalaget krossade Elverums dröm hade Marius Steinhauser slipat på de snabba stegen på högerkanten när han slog till gång på gång efter paus. Då rann Flensburg obönhörligt ifrån och säkrade sin topp sex-position som fyra i skrivande stund.

Ålborg är likaså på säker mark medan Celje definitivt kan avgöra streckstriden med seger när man besöker Danmark under söndagen.

Montpellier har inte gett upp kampen om andraplatsen i grupp B och närmar sig Veszprem betydligt. Meshkov Brest besegrades med 30–25 efter fyra mål av Fredric Pettersson. Hugo Descat, kommande kantkollega till Lucas Pellas hade egen lekstuga med elva fullträffar mot det vitryska motståndet.

Vardar gick på knock mot Motor Zaporozhye och visade muskler trots att spelarlistan börjar tunnas ut. Skopjes stolthet är därmed slutspelsklart, precis som de fyra lagen ovanför i tabellen. Porto som åkte på pumpen mot Kielce är nästan där ändå, en poäng i någon av de två avslutande matcherna räcker för Magnus Anderssons lag med tanke på åttondel.

Läs mer om matchen Barcelona-Zagreb med kinesiska inslag här >>

Champions League 15 februari
grupp A, Barcelona–PPD Zagreb 32–23 (17–9)
Elverum– Flensburg-Handewitt 28–34 (14–15)
Elverum: Lukas Sandell 3; Flensburg: Jim Gottfridsson 3, Simon Jeppsson 1.
grupp B, Kielce–Porto 30–25 (12–12)
Montpellier HB–Meshkov Brest 30–26 (16–14)
Montpellier: Fredric Pettersson 4.
Vardar–Motor Zaporozhye 38–28 (16–11)