Champions League herr: Endast favoritsegrar på lördagen

Kentin Mahe, Veszprem. Foto: Telekom Veszprém

Som bekant hade IFK Kristianstad inte mycket att sätta emot Meshkov Brest och nu är IFK utslaget ur Champions League. Men det var inte lördagens enda match i CL, häng med här för hur det gick i de övriga.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

IFK Kristianstad hade häng första kvarten mot Meshkov Brest, men efter det gick det inte längre för ett IFK som slarvade och som spred både skott och passningar omkring sig. Istället blev det en storförlust för IFK och därmed inte något avancemang förbi gruppspelet för andra året i rad.

Det spelades ytterligare tre matcher under lördagen och där gick det så här:

FC Barcelona – Rhein-Neckar Löwen 30–25
Ingen kul dag för RNL som låg under med åtta bollar i paus och ändå snyggade till siffrorna i den andra halvleken. Mikael Appelgren gjorde vad han kunde för att ge RNL en chans att vinna matchen. Landslagsmålvakten stannade på 13 räddningar på 40 skott och med det 30 i räddningsprocent. Jerry Tollbring gjorde fem mål på åtta skott.

HC Vardar – Montpellier HB 33–27
Vardar gjorde jobbet, så hade IFK gjort sitt mot Meshkov Brest hade det blivit avancemang. Inledningsvis körde Vardar över Montpellier, men det franska laget tog sig ändå tillbaka någorlunda i matchen. Igor Karacic var bästa målskytt i Vardar med sex mål, i Montpellier var det Valentin Porte som var hetast. Fransmannen gjorde fem mål.

Vive Kielce – Telekom Veszprem 35–36
Tung, tung seger för Veszprem som satt långt inne. Kentin Mahe dominerade stort och gjorde åtta mål på tio skott. Dessutom var Arpad Sterbik vass i mål och stannade på 39 i räddningsprocent. Vassast i Kielce var Blaz Janc med sju mål på sju skott.

Crunch time for Kielce and Veszprém

Make sure you watch the end of the match between @kielcehandball and @mkbveszpremkc. Wow.#veluxehfcl

Publicerat av EHF Champions League Lördag 2 mars 2019

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here