Champions League dam: Så gick det i lördagens matcher

Tess Wester. Foto: Carl Sandin, Bildbyrån

Odense starkast i danskmötet, Bukarest räckte inte till och helt jämnt mellan Györi och FTC. Så gick det i lördagens matcher i Champions League.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Champions League rullar på och under lördagen avgjordes tre matcher, varav två med mer svenskintresse än den tredje.

Odense HC – Köpenhamn 25–23
Ett riktigt prestigemöte mellan två av Danmarks bästa lag. Hemmalaget Odense vann den tajta matchen med två bollar och tog därmed en tung och viktig seger, inte minst prestigemässigt. Varför vann då Odense? Tess Wester hade 40 i räddningsprocent och var den enskilt största anledningen. Hur gick de för de svenska spelarna i Köpenhamn? Johanna Bundsen räddade 7 av 22 skott, Linn Blohm gjorde två mål, Jenny Alm tre och Hanna Blomstrand ett.

RK Krim – CSM Bukarest 23–22
Bukarest har inte haft någon supersäsong så här långt och RK Krim lyckades vinna den tajta matchen med 23–22. Tjasa Stankos åtta mål frälste hemmalaget. Sabina Jacobsen var inte tillgänglig för Bukarest och Nathalie Hagman satt fast på bänken.

Györi – FTC 32–32
Oj, vilken match. Båda lagen vägrade att förlora och därför slutade det, logiskt nog, oavgjort. Crina Pintea gjorde sex mål på sex skott och stack ut i hemmalaget. Hos FTC handlade det mesta i offensiven om Nerea Pena som gjorde tolv mål.

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here