Bundesliga reagerar efter EHF:s CL-hot: ”Väldigt sorgligt för handbollen”

Niclas Ekberg, THW Kiel. Foto: Heiko Voigt, www.foto-laechler.de

Igår skrev vi om nyheten att EHF föreslagit att minska Tysklands Champions League-platser från tre till en. Förslaget har nu mötts av motstånd från Bundesliga. 

ANNONS

– Om det skulle bli så skulle det vara väldigt sorglig för handbollen och alla de proffs som deltar i Champions League, samt för den stora massan handbollsfans, sa THW Kiels manager Thorsten Storm om förslaget, enligt Handball-World.news

Anledningen bakom förslaget är att Bundesligas packade spelschema ofta ställer till problem för Champions Leagues spelschema. Och vice versa. Detta har skapat en spricka mellan EHF och Bundesliga. Till exempel har Bundesliga skrivit på ett avtal med betalkanalen Sky om att sända matcher på torsdagar och lördagar, något som definitivt krockar med Champions League.

– Beslutet av Bundesliga att etablera satta matcher på torsdagar och söndagar kan ses som motstånd mot Champions League. Avtalet kan inte klassas som en tillfällighet och har lett till den situationen vi nu befinner oss i, kritiserar EHF Bundesliga för, enligt Handball-World.news.

Bundesligas ordförande, Frank Bohmann, pekar istället fingret åt andra hållet och menar att Champions League utgör ett hot med sina många matcher. Han menar även EHF:s beslut om att lägga in ytterligare sex matcher i Champions League med start 2020 blev ”strået som knäckte kamelens rygg”.

– Vi arbetar för att få färre matcher under säsongen, inte fler, sa Bohmann till tyska nyhetsbyrån dpa.

Även om ämnet har varit hett länge, antalet matcher och spelschema, så verkade förslaget om att sänka de tyska CL-platserna ha kommit till på ”uppstuds”, menar IFK Kristianstads klubbchef Nikolas Larsson som deltog på mötet när förslaget lades fram.

– Helt plötsligt sa Wiederer (EHF:s ordförande) att vi kanske får ha färre tyska lag framöver. Det kom på uppstuds. Men som någon från Tyskland sa, det spelar ingen roll om det bara är ett lag, det blir lika svårt att få ihop schemat ändå, säger Larsson i en intervju med Kristianstadsbladet.

Nu känns det som att det snart blir bära eller brista för parterna. Förhoppningsvis för oss handbollsentusiaster kommer de alla att komma överens om en vänlig lösning, innan unionen löses upp av groll.

Mer om mötet kan du läsa på Kristianstadsbladet.se

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here