Barcelona ville bli historiska – och blev det

FC Barcelona. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Barcelona gick in i Champions League-finalen som regerande mästare, och lämnar den som vinnare ännu en gång. Historia blev skriven. 

”VISCA EL BARÇA (länge leve Barca), skriver Barcelona på klubbens hemsida

Bronsmatchen tidigare idag blev en rysare, och så även denna final. Barcelona och Lomza Vive Kielce lekte verkligen med fansens nerver matchen igenom. Den rödblåa hade ett grepp om matchen genom första halvlek, och låg ofta ett och två steg före det polska laget. I slutminuterna av första halvlek snyggade dock Kielce till siffrorna, till under läge med endast ett mål (13-14).

Om första halvlek var spännande så var det ingenting mot vad den andra skulle komma att bli. Ingen av lagen ledde någon gång med mer än ett mål, utan följdes åt hela tiden. Efter 60 minuter stod det 28-28 på tavlan, och matchen gick till förlängning.

Förlängningen fortsatte precis som andra halvlek, lagen bytte mål med varandra och när slutvisslan ljöd var matchen fortfarande i likaläge (32-32). Precis som i bronsmatchen krävdes straffar för att skilja lagen åt. Barcelona satte alla straffar, medan Gonzalo Perez de Vargas stod för en jätteräddning på Alex Dushebaevs straff (tredje). Detta innebär att Barcelona försvarade titeln från ifjol och blir det första laget att försvara en Champions League-titel på herrsidan.

– Jag måste bearbeta det först. Det gör otroligt ont just nu. Jag är väldigt, väldigt stolt över laget. Vi visade en otrolig moral den här säsongen och idag, säger en mycket besviken Wolff efter matchen, till Spox.

Barcelona: Fernández 3, N’Guessan 5, Fabregas 1, Mem 5, Gómez 9, Ariño 3, Janc 1, Petrus 1, Makuc 1, Langaro 1, Richardson 2
Kielce: Vujovic 4, Sicko 3, Karacic 1, Moryto 4, Nahi 2, A. Dujshebaev 4, Tournat 2, D. Dujshebaev 4, Karalek 4