BOMB: Kim Ekdahl du Rietz till Paris SG

Foto: PSG Handball

Sensationella uppgifter denna soliga fredag eftermiddag då Kim Ekdahl du Rietz ritat på ett 2-årskontrakt med Paris SG.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Kim Ekdahl du Rietz är klar för Paris SG. Det bekräftar klubben på sin hemsida som skriver att svensken fått stor lust att fortsätta spela handboll efter sin comeback tidigare i vintras med Rhein-Neckar Löwen. Ett 2-årskontrakt är klart med den franska toppklubben.

Kim EDR ersätter veteranen Daniel Narcisse som slutar, något som Handbollskanalen rapporterade om förra veckan. Narcisse har kontrakt till sommaren 2019 men kroppen håller inte för spel i ännu en säsong.

28-åringen gjorde comeback i mars för Löwen efter att han lagt skorna på hyllan förra sommaren. Det har blivit succé under våren och nu väntar alltså många nya spännande utmaningar för skåningen.

Kim Ekdahl du Rietz är född 1989 och fostrad i LUGI HF. Han debuterade i Elitserien redan som 16-åring och spelade i klubben fram till 2011 då han skiftade till HBC Nantes i Frankrike. Efter en säsong gick han vidare till Rhein-Neckar Löwen med vilka han vann Bundesliga förra våren.

Ekdahl du Rietz gjorde sin första A-landskamp som 18-åring och var en världsspelare i sju år i landslaget. Största meriten är såklart OS-silvret från London 2012.

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here