Världens bästa spelare 2012 – nu slutar Daniel ”Air France” Narcisse

Daniel Narcisse. Foto: S Pillaud

Den franske niometaren Daniel Narcisse meddelar att karriären är slut efter säsongen.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Ett fenomen. Det är väl den enklaste beskrivningen av Daniel Narcisse som kommer gå till handbollshistorien som en av de mest framgångsrika spelarna genom tiderna. Man får liksom inte smeknamnet ”Air France” för inte.

38-åringen meddelar nu att handbollskarriären är över. Han berättar om beslutet till Paris SG:s hemsida:

– Jag har tänkt på det ett tag nu. I början av säsongen, efter en bra försäsong, hade jag fortfarande en önskan och hälsan att spela ett år till med Paris Saint-Germain Handboll. Men steg för steg upplevde jag några fysiska störningar och jag diskuterade mycket med klubben kring min framtid, en möjlig förändring och framtida utveckling som Paris skulle veta om. Efter att ha vägt för- och nackdelar och haft dessa diskussioner tycktes detta beslut ganska logiskt.

Nu verkar det som att han på något sätt ska fortsätta i en roll i Paris SG och märkligt vore det väl annars. Daniel Narcisse besitter en enorm erfarenhet efter 13 säsonger i franska ligan och 7 i Bundesliga i Tyskland. Meritlistan är löjligt lång:

2 OS-guld
1 OS-silver

4 VM-guld
2 VM-brons

3 EM-guld
1 EM-brons

2 guld i Champions League
4 guld i franska ligan
3 guld i tyska ligan

Han blev också 2012 utsedd till IHF World Player of the Year. Den svenska handbollspubliken fick sin första glimt av en då 21-årig Narcisse i VM-finalen 2001, ni vet den Frankrike vann efter förlängning i Paris. Daniel Narcisse var då andraval bakom Jerome Fernandez på V9 och gjorde 2 mål i finalen på Peter Gentzel.

Den patenterade stegisättningen går det skriva böcker om och det sägs att det enda sättet att stoppa den är att blunda. Annars går man på den. Om ens blunda hjälper.

Daniel Narcisse är född 1979 i Saint-Denis i Paris utkanter till föräldrar från Reunion. Han började lira handboll för Le Chaudron och spelade som junior för Joinville Sports innan storklubben Chambery signerade honom som 18-åring. Han gjorde sex säsonger i Chambery innan det blev flytt till Bundesliga för spel i VfL Gummersbach.

Sommaren 2007 återvände han till Chambery för två säsonger innan THW Kiel fick loss honom. Där hade han några riktigt fina säsonger innan han 2013 återvände till Frankrike och spel i Paris SG. En ödmjuk spelare som trots sina meriter och färdigheter alltid haft fötterna på jorden och sett till att laget fått det bästa.

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here