Bekräftat: Vardar borta från Champions League

Det blir Inga CL-matcher i Jane Sandanski Arena under 2022/23. Foto: RK Vardar

Nordmakedoniens mästare, traditionslaget RK Vardar får inte vara med i Europaspel under 2022/23. EHF meddelar beskedet, som redan var bekant ryktesvägen, via sin hemsida.

Det europeiska förbundet har tagit beslutet i sin exekutivkommitté. Enligt EHF har konflikten som ligger bakom pågått i nästan två år, alla skriftliga förhandlingar och påtryckningar ska ha varit lönlösa.

I grunden påpekar eurohandball.com att Vardar ligger efter med betalningar till kontrakterade spelare.

”Exekutivkommittén kom vid sitt möte förra fredagen fram till ett enhälligt beslut, att HC Vardar 1961 varken uppfyllt de ingångna avtalen eller genomfört betalningsprocessen på utsatt tid. Därför uppfyller man inte tillåtna att delta i Europacupen under säsongen 2022/23”, skriver EHF på sin hemsida.

Tidigare uppgifter från 24Rakomet pekar på att tränaren David Davis kommer att bryta med klubben i händelse av uteslutning från internationellt spel.

Vardar har vunnit två titlar i Champions League, senast 2018/19.

EHF:s kommunikation tar inte upp om vad som kommer att hända med den vakanta, ordinarie platsen i Champions League – eller om det blir fråga om fler (sju) wild cards på deltagarlistan i mästarligan.

Länk: HC VARDAR 1961 NOT ADMITTED TO EUROPEAN CUP COMPETITIONS