Barcelona fixade bronset efter målkavalkad med Kielce

Dika Mem. Foto (arkiv): Angela Grewe

FC Barcelona är bronsmedaljörer i Champions League 2018/19. Under den intensiva matchen mot Kielce såg det ut att spela stor roll för spelarna att vinna. Och det gjorde de med mäktiga 40-35 (20-16). I mixade zonen efteråt var det mer prat om hur säsongen redan förstördes igår.

Det var en seger för Final 4 som event, matchen om tredjepris mellan Barcelona och Kielce. Det var två lag som sprang ut bland jumbotroner och eldklot med en taggning som inte gick att ta miste på. Och matchen startade på samma sätt som introt.

Skott, skott, skott. Mål, mål, mål. Lite gruff, lite tjafs, några märkliga domslut, ett nytt rött kort på Goncalves dos Santos, busvisslingar och jubel. Bronsmatchen innehöll det mesta. Till och med målvakterna gjorde en del räddningar på det de kunde komma åt när båda lagen kom till väldigt bra avslutslägen.

Det var ett snabbt spel med fokus på snabba mål som symobliserade matchen mest. Barcelona var de som var lite bättre på det och de fick under vissa stunder stopp på Kielces oftast så rörliga anfallsspel. Det ledde till att Barca tog ledningen ganska omgående och hade kontroll på händelserna fram till paus.

För de blåröd-randiga var det Dika Mem och Aron Palmarsson som stod för mest kreativitet. Även Victor Tomas, som fick förtroendet, visade varför han har varit så bra i så många år och eldade på den redan på-eldade Barcelona-publiken.

I den andra halvleken fortsatte matchen på samma sätt, men tog en oväntad vändning för Barcelona – på samma sätt som igår. Kielce hämtade igen fem måls underläge till två måls underläge och det började darra.

Men Barcelona höll ut och löste även ett 3 mot 6-underläge i en minut när Kielce var på gång. Det var moralknuffen som spanjorerna behövde. De vann matchen till slut med hela 40-35 och blev bronsmedaljörer.

I mixade zonen efteråt var det dock inga muntra miner på de flesta spelare och Lasse Andersson berättade om hur säsongen redan förstördes på en kvart igår mot Vardar.
Bronsmatchen var en kul saga för publiken, mindre rolig för spelarna.

Barcelona: Dika Mem 8, Jure Dolenec 7, Nemanja Ilic 6, Victor Tomas 5, Aron Palmarsson 3, Ludovic Fabregas 3, Raul Entrerrios 3, Lasse Andersson 2, Aleix Gomez 2, Gilberto Duarte 1.

Kielce: Arkadiusz Moryto 10, Artsem Karalek 6, Alex Dujshebaev 5, Blaz Janc 3, Luka Cindric 3, Uladzislau Kulesh 3, Mateusz Jachlewski 2, Krysztof Lijewski 1, Marko Mamic 1, Angel Fernandez Perez 1.