Barca slog Veszprém efter dramatik

Gonzalo Perez de Vargas. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Under torsdagskvällen spelades ett tungviktsmöte mellan Veszprém och Barcelona. Matchen avgjordes i slutsekundrarna och Barca stod som segrare.

Inledningsvis var matchen jämn och båda lagen visade prov på riktigt bra spel. Men i slutet av den första halvleken drog Barca ifrån och kunde gå till pausvila med ledning. Däremot satte Veszprém fart på sitt spel och i den andra halvleken ändrades ledningen sex gånger.

Med tio sekunder kvar gjorde Dika Mem mål och Barcelona ledde då med 31–30. Och fem sekunder senare i andra änden av banan blockade han Sergej Kosorotovs skott. Detta innebar att Barcelona säkrade sin åttonde seger och Veszprém förlorade på hemmaplan för första gången den här säsongen.

En stor anledning till Barcelonas seger var Gonzalo Perez de Vargas. Han stod för en riktigt bra prestation och räddade 13 skott och blev även utsedd till matchen bästa spelare.

–  Först och främst vill jag tacka fansen för det välkomnande jag fick. Det var en fantastisk känsla. Veszprém är det målstarkaste laget i CL och de gör 40 mål i nästan varje match. Det kunde vi förhindra, vilket var avgörande och vi vann två viktiga poäng, sa huvudtränaren Carlos Ortega i Barcelona till EHF.

Slutresultat: Veszprém–Barca 30–31 (15–17)
Veszprém: Lukas Sandell 2.
Barca: Jonathan Carlsbogård 3.