Även Barcelona bekräftar: Luka Cindric är klar för klubben

Xavi Pascual, FC Barcelona. Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån

Det har varit veckans sämst bevarade hemlighet att Kielces stjärna Luka Cindric kommer att lämna klubben för Barcelona nästa säsong. På plats i Köln för Champions Leagues Final 4 bekräftar även Barcelonas tränare Xavi Pascual att mittnian är klar för katalanerna, enligt bland andra Mundo Deportivo. 

Handbollskanalen är på plats i Köln för att följa finalspelet och göra inför-intervjuer med stjärnor från de olika lagen. För Kielces del var Luka Cindric en av de spelare som skulle närvara på pressträffen, men kort innan den skulle starta så byttes stjärnan ut mot högerkanten Arkadiusz Moryto.

Spekulationerna om att stjärnan inte ville komma på grund av klubbyte tog fart igen och snart kunde även Barcelonas tränare bekräfta uppgifterna: Luka Cindric kommer att spela i Barcelona nästa säsong.

– Har vi signat honom? Ja. Jag säger det igen, ja. Det var det. Nu, låt oss prata om Final 4, sa Xavi till spanska Mundo Deportivo.

Någon övergångssumma är inte bekräftad men det ryktas om stora pengar för den kroatiska mittnian som Kielces tränare Talant Dusjhebaev håller som en av de tre bästa i världen tillsammans med Sander Sagosen och Rasmus Lauge.

Coach Talant fortsätter vidare att berätta för Mundo Deportivo att han förstår spelarens beslut och att det kanske har varit dennes dröm att spela för Barcelona någon dag. Han avslutar med att säga till tidningen att han också, med all respekt för Kielce, hellre hade valt att bo i Barcelona än i Kielce.

Kielce och Barcelona kan råka på varandra under helgens finalspel i antingen final eller i bronsmatch. Kielce spelar mot Veszprem klockan 15:15 och Barca möter sen Vardar klockan 18:00.