Andreas Nilsson: ”Ambitionen är att slutföra mitt kontrakt med Veszprem”

Andreas Nilsson. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Uppgifter från Skånesport placerar Andreas Nilsson i Önnereds HK nästa säsong. ÖHK lämnar inga kommentarer och när Handbollskanalen får tag på ”Stycket” säger han så här om en eventuell flytt:
– Ambitionen är att slutföra mitt kontrakt med Veszprem, säger Nilsson angående kontraktet som går ut 2025.

Önnereds HK har satsat rejält de senaste åren och tagit några kliv upp på stegen vad gäller de svenska elitlagen. Enligt Skånesports uppgifter tar herrlaget ett gigantiskt kliv nästa säsong då ”Stycket” ska vara nära en flytt till ÖHK.

När Handbollskanalen under torsdagen pratade med Önnereds sportchef Christoffer Lind sa han bland annat så här om ryktena:

– Jag tror att alla ligalag vill ha ”Stycket” om han ska flytta hem. Men huruvida han är klar för oss är inget jag kan kommentera.

Vad huvudpersonen själv säger om ryktena? Handbollskanalen ringde upp ”Stycket”, som naturligtvis hört om uppgifterna.

– Det är väl ungefär samma story som det var med Aranäs för ett år sedan. Det är ingen hemlighet att jag ska flytta hem snart, men jag har ett år kvar i Ungern också. Så det är inte aktuellt just nu i alla fall, men när kontraktet går ut vill jag absolut flytta hem, säger 33-åringen.

– Det är inte helt säkert än att jag flyttar hem efter nästa säsong, men troligtvis blir det så. Familjen vill hem också. Stora sonen börjar skolan och snart börjar den andra också, så det börjar bli dags.

Ni köpte hus i Onsala, då känns det verkligen som att det närmar sig en flytt hem?

– Ja, men så är det ju. Den fastigheten har vi haft sedan 2019 och det är ingen hemlighet att vi vill bo där när vi flyttar hem. Men som sagt vill jag först fullfölja mitt kontrakt här nere.

Men någon vidare koll på Önnered som klubb har mittsexan inte. Det har han å andra sidan inte på några andra klubbar i Sverige heller.

– Jag kollar ingen handboll alls. Jag försöker faktiskt kolla så lite handboll som möjligt, så jag har minimal koll på alla lag, inte bara på Önnered.

Vad skulle krävas för att du skulle flytta hem innan ditt kontrakt går ut 2025?

– Det är först och främst ett familjebeslut. Ambitionen är att slutföra mitt kontrakt med Veszprem, men vi får se vad som händer. Man ska aldrig säga aldrig och jag har varit ute nu i många år. Men jag ser det som mindre sannolikt att jag flyttar före 2025, säger Andreas Nilsson.