Önnered om potentiell värvning av ”Stycket”: ”Inga kommentarer”

Andreas Nilsson. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Uppgifter från Skånesport säger att Andreas Nilsson närmar sig en flytt till Önnereds HK. Men från Önnered är det locket på vad gäller en potentiell superförstärkning.
– Det hade varit kul om han spelade i Sverige, men i övrigt har jag inga kommentarer, säger Önnereds sportchef Christoffer Lind till Handbollskanalen.

Andreas ”Stycket” Nilsson till Önnereds HK? Det kan bli en verklighet inom kort, åtminstone  om man ska tro sajten Skånesports uppgifter, som säger att mittsexan närmar sig en flytt till Göteborgsklubben. När Handbollskanalen får tag på Önnereds sportchef Christoffer Lind är han fåordig.

– Jag har inget att säga om det. Det hade varit kul om han spelade i Sverige, men i övrigt har jag inga kommentarer, säger Lind.

Du menar att det inte finns någon sanning i uppgifterna?

– Jag väljer att inte kommentera det.

Om ”Stycket” bestämmer sig för att flytta hem, då är ni väl intresserade?

– Jag tror att alla ligalag vill ha ”Stycket” om han ska flytta hem. Men huruvida han är klar för oss är inget jag kan kommentera.

Önnereds HK är en av de föreningar i Handbollsligan som har bäst ekonomi. Så ÖHK borde definitivt vara en av klubbarna som har störst möjlighet att hämta hem en landslagsman som varit utlandsproffs sedan 2012.

– Det beror ju på vad han vill ha, vi kan aldrig matcha lönerna ute i Europa, säger Lind.

Vad skulle det betyda att få in Andreas Nilsson i laget?

– Han hade så klart tillfört extremt mycket sportsligt, men även till allt rung omkring. Han har varit ute länge, spelat de största matcherna och vet vad det handlar om. Vi får la se om det kommer någon hemvändare till Handbollsligan, han har ju kontrakt med Veszprem nästa år.

Handbollskanalen söker Andreas Nilsson.