Aalborg Håndbold besegrade Kielce – första gången någonsin

Aalborg. Foto: Aalborg Håndbold.

Förgående säsongens tvåa Kielce fick se sig besegrade av Aalborg Håndbold i omgång ett av EHF Champions League 2023/24. En seger som för Aalborg måste ha betytt extra mycket, då laget aldrig lyckats vinna mot Kielce tidigare. Slutresultatet skrevs 34–31. 

En av matchens profiler var Niklas Landin i Aalborg som med sina tio viktiga räddningar var en stor bidragande faktor till att Kielce kunde se sig besegrade. Att Kielce var tvungna att ersätta Andreas Wolff som har en ryggskada, var en stor nackdel för laget. Däremot ska Kielce vara tacksamma att Landin ”enbart” hade en räddningsprocent på 25,6 procent, då det är långt ifrån vad den danske målvakten kan åstadkomma.

I sin internationella comeback efter sex månader, blev Mikkel Hansen Aalborgs främsta  målskytt med sju bollar, följt av Lukas Nilsson med sex fullträffar. I hemmalaget Kielce var det Szymon Sicko som stack ut i målprotokollet med elva mål på 15 skott.

Det var absolut inte en självklarhet att Aalborg skulle ta hem segern. Matchen inleddes jämt och Aalborg lyckades inte riktigt rycka ifrån. Till en början var känslan att bägge lagen skulle få med sig varsitt poäng. Kielces defensiv var något svag och ledde till att Aalborg kunde få grepp om matchen. Det var först mot slutet av andra halvlek hemmalaget var nära att vända matchen, men Aalborgs nya tillskott Aleks Vlah avgjorde matchen.

Slutresultat:

Kielce–Aalborg Håndbold 31–34