Vipers tränare Ole Gjekstad: ”Vissa spelare blev tagna av stundens allvar”

Ole Gjekstad. Foto: Terje Refsnes

Kristiansand Vipers kunde inte repa sig från den hårda knocken laget tog i början av matchen mot dubbla CL-mästarna Györ. Vipers tränare medger efter matchen att oerfarenheten kan ha spelat roll i den tunga inledningen. 

Med underläge 1-3 efter tre minuter och sen 2-8 som sen blev till 5-15 så gav sig Kristiansand Vipers inte mycket till chans att rucka de grönvita mästarna från Györ.

Framåt för huggormarna från Norge var det tandlöst och i försvaret såg laget stundtals förvirrat ut när Stine Oftedal och Nycke Groot virrade förbi. Vipers målvakt Katrine Lunde tog det hon skulle men fick inte den extra hjälpen hon behövde.

– Jag är besviken över hur vi spelade i första halvlek och att vi inte var ”där”. Vi ville gå till final och om man vill komma till samma nivå som Györ så kan man inte sova i inledningen som vi gjorde, säger målvakten efter matchen.

När avståndet växte och växte blev det, som till och med Vipers tränare Ole Gjekstad erkände efteråt, omöjligt att komma ifatt mästarna.

– Inget gick som vi ville eller som vi planerade. Mitt lag var inte där i första halvleken och när man ligger under med 10 mål är det omöjligt att komma tillbaka. Den nivån var för låg för att möta Györ, säger Gjekstad.

Tror du att stundens allvar kan ha legat bakom den dåliga inledningen?

– Jag tror det. Vissa spelare blev tagna av stundens allvar. Vi har många unga spelare som inte har upplevt det här förut. Jag tycker att man kan säga att vissa spelare hade väldigt höga axlar (tecken på stress), speciellt i första halvlek.