TV-söndag: Sävehof och Önnered i elden i Europa

Olivia Mellegård. Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån.

Det spelas två sevärda EC-matcher i Göteborg med omnejd under söndagen. Avståndet mellan IK Sävehof–CSM Bukarest och Önnereds HK–Hypo Niederösterreich är mindre än en mil – eller ett par knapptryck på tangentbordet.

Sävehof har kammat noll i tre omgångar under comebacken i mästarligan. Även motståndaren CSM Bukarest är på poängjakt, bara seger räknas för Cristina Neagu och kompani i Partille Arena. CL-helgen går i mål med den tidiga gruppfinalen mellan Herning-Ikast och Krim Ljubljana.

Önnered höll verkligen nere förlustsiffrorna och har ett mer än okej utgångsläge på pappret inför returen i European League. Två minusmål vid startvisslan är arbetsmålet för Evelina Källhage på kanten, formspelaren Line Homdrom Rusten och kollegorna i det gröna laget för att nå nästa kvalrunda.

Sävehof har även lagt in herrkamp värd namnet när Hammarby kommer på besök. Partillelaget har ägnat sina tre 60-minutare så långt åt att montera ner Önnereds HK och lugna premiärnerverna mot Ystads IF. Lika många i täten har pånyttfödda Hammarby med en trio i triumfer mot skånska lag.

Klassikerduellen mellan HK Drott och IFK Ystad är värt att spana in i den allsvenska menyn, om handbollsuget infinner sig tidigt får IFK Örebros försök bli först till tre segrar i Damallsvenskan. uppmärksamhet från 13.00.

Tablån 1 oktober
Handbollsligan
(17:00) IK Sävehof–Hammarby IF, direkt hos Handbollsligan Live
Champions League
(14:00) IK Sävehof–CSM Bukarest
(16:00) Györi Audi ETO KC–Buducnost
(16:00) Herning-Ikast–Krim Ljubljana
Matcherna sänds hos Handbollsligan Live
European League
(16:00) Önnereds HK–Hypo Niederösterreich, direkt hos Handboll Play
Damallsvenskan
(13:00) IFK Örebro–OV Helsingborg
(15:00) Skånela IF–Ystads IF
Matcherna sänds hos Handboll Play
Herrallsvenskan
(17:00) HK Drott–IFK Ystad, direkt hos Handboll Play
Bundesliga
(15:00 Rhein-Neckar Löwen–TVB Stuttgart, direkt i Viaplay