Stine Bredal Oftedal: ”Det är precis så här en final ska vara!”

Stine Bredal Oftedal. Foto: Carl Sandin / Bildbyrån

Finalen i damernas Champions League spelades inför ett fullsatt Papp László Budapest Sportaréna. Förra årets vinnare Györi Audi ETO KC mötte förra årets tvåa HC Vardar. Det var en otroligt jämn kamp genom hela matchen som gick till förlängning. Györ lyckades att ta hem guldet för andra året i rad.

ANNONS

Stämningen i Papp László Budapest Sportaréna var otroligt het idag när Györ mötte Vardar. För andra året i rad möttes dessa lag i damernas final i Champions League. Förra året gick matchen till förlängning och det gjorde den även i år. Efter totalt 70 minuter stod Györ som vinnare av Champions League 2018, men det var inte självklart att de skulle vinna. Matchen var otroligt jämn hela vägen igenom.

– Det är precis så här en final ska vara! Det är jämt och det är två lag som kämpar och spelar väldigt bra försvarsspel. Vi har ett bra försvarsspel men det har även Vardar och det är därför dagens match blev så jämn, säger Stine Bredal Oftedal.

Györ hade en riktigt bra start i matchen men efter ett tag var Vardar ikapp. Györ fick problem framåt och Vardar tog upp ledningen i matchen.

– Vi försöker att behålla vårt lugn då även fast det inte alltid är så lätt men jag tycker att vi gjorde det riktigt bra. Vi tog en sak i taget och vi behöll vårt lugn mycket bättre än vad jag trodde att vi skulle göra, säger Stine Bredal Oftedal.

Vad som hände i Györs spel menar Stine berodde på att de inte fick någon bra rytm i deras anfallsspel. De började missa en del framåt och blev därför stressade.

– Jag tror att vi brottades lite med att vi inte fick någon bra rytm i vårt anfallsspel och så missar vi och blir stressade. I försvaret lyckades vi dock att spela bra och sen lyckades vi att vända matchen igen, säger Stine Bredal Oftedal.

Anne Mette Hansen kunde inte vara mycket gladare än när hon gick av planen idag. Hon är stolt över sitt lag som lyckades kamma hem vinsten idag.

– Jag ville vinna Champions League och nu är jag mästaren. Jag är jättestolt över mitt lag. Vi har haft det lite upp och ned med skador under säsongen men vi har fortsatt jobba på bra, avslutar Anne Mette Hansen.

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here