Per Johansson: ”Allting var mycket bättre idag”

Per Johansson, CSM Bukarest. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Igår förlorade CSM Bukarest mot Györ i semifinalen i Champions League. Idag spelade de bronsmatch mot det ryska laget Rostov-Don. I dagens match spelade de mycket bättre och det resulterade i att Bukarest lyckades att ta hem bronsmedaljen.

ANNONS

Igår var det en besviken Per Johansson som hade förlorat mot förra årets vinnare Györ. Idag var han betydligt mycket gladare över att ha tagit hem bronset, för andra året i rad. I dagens match fick vi se ett helt annat Bukarest, de spelade som ett lag.

– Mycket av det saknade vi igår, idag var vi där från början, vi hade tempo och vi skapade väldigt många målchanser. Sen är det klart att när vi inte gör mål så blir det att vi börjar göra andra saker men idag flöt det på hela tiden, säger Per Johansson.

I den första halvleken spelade Bukarest riktigt bra. De skapade många lägen för varandra och höll ett starkt grepp om matchen. I den andra halvleken tappade Bukarest sitt försvarsspel och då kom Rostov ikapp. Per Johansson tog en välbehövlig time-out för att lugna sina spelare.

– Första halvlek är jag jättenöjd med intensiteten, sen kommer Rostov ikapp och sen blir det lite för mycket målfest i andra halvlek. Där tappar vi även vårt försvarsspel. Det var en viktig time-out där vid 25 lika och vi har också förberett det här, vi har pratat om hur vi ska agera i ett sådant läge, säger Per Johansson.

Spelet blev bättre efter time-outen och Bukarest lyckades att ta upp ledningen igen. Efter det så släppte de aldrig greppet om matchen. Jämfört med gårdagens match så gjorde Bukarest en mycket bättre match idag.

– Vi fick det lite bättre bakåt. De har haft en tuff säsong som varit mycket upp och ned men idag spelade de som ett lag. Allting var mycket bättre idag. Det var tuffare igår och vi var inte i närheten av det spel som vi hade idag, säger Per Johansson.

Per Johansson är stolt över bronsmedaljen och är glad över att ha fått vara en del av gruppen.

– Jag är otroligt stolt över den här medaljen, det har varit en annorlunda resa och en utmanande resa men jag har lärt mig jättemycket av tjejerna i laget. Det är en ynnest att få vara med i en sådan här grupp, säger Per Johansson.

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here