Per Johansson gör en säsong till med Rostov-Don

Per Johansson i Rostov-Don, foto: Rostov-Don

Första året i Rostov-Don var en balansövning med hög press, klart kommunicerade titelmål och huvudansvar för ett antal handbollsstjärnor. Per Johansson bekräftar för Bohusläningen att det blir åtminstone ett år till som tränare i den ryska klubben.

Rostov-Don försvann mot Vipers Kristiansand i CL-kvartsfinalen och gick bet om guldet på hemmaplan när CSKA Moskva var för starkt i finalspelet.

Med guldet i ryska cupen under våren och triumfen i ryska supercupen som Rostov-Don tog hem några dagar innan Johansson inledde jobbet i höstas blev det två av fyra i titelsummeringen för 2020/21.

Storklubben stod för tålamod i förhandlingarna och erbjöd Johansson ytterligare ett år tillsammans. Ett erbjudande som tränaren enligt Bohusläningen tvekade och först nekade, men till slut tackade ja till.

– Det växte fram ganska sent att jag kanske kunde tänka ett år till. När man är privilegierad nog att få jobba på den här nivån känns det som man inte har rätten att säga nej.

Johansson jobbar vidare, tillsammans med assisterande tränaren Tomas Hlavaty. Efter sommarledigheten och spelarnas sommarsysselsättning med respektive landslag, vill säga.

– Vi återsamlas först i augusti så det är andra som får ta hand om försäsongsstarten med övriga spelare, säger han till Bohusläningen.

Länk: Klart idag: Per Johansson stannar i Ryssland