Nora Mørk tvingas till ny knäoperation – ”borta flera månader”

Nora Mørk. Foto (arkiv): Carl Sandin/Bildbyrån.

Norska storstjärnan Nora Mørk har varit synnerligen skadeförföljd under åren. Motgången fortsätter sedan niometaren fått avbryta sin tävlingsdebut med CSM Bukarest. Klubben meddelar att Mørk måste operera ledbandet i vänsterknäet och blir borta flera månader.

Det var i rumänska Supercupen i helgen som skadan slog till på nytt. 28-åringen blev fyramålsskytt i matchen men lämnade i tårar. Undersökningen blev en ny nedtur för niometaren.

Mørk var ur spel i över ett år på grund av korsbandsskada, från februari 2018 till våren 2019 då hon återvände till ungerska Györ. Flytten till en ny storklubb började på sämsta möjliga sätt.

– Jag kan inte tro att jag har så mycket otur. Jag är väldigt ledsen för den här skadan, just när allt gick bra och jag var i god form, säger Mørk till klubbens hemsida.

– Det är trist att jag inte förmår spela med laget framöver. Jag vill verkligen hjälpa till att nå alla våra mål, fortsätter hon till hemsidan.

Skadan lär också slå hårt mot det norska landslaget. Inför VM om drygt tre månader sällar sig Mørk till listan på kvalitetsspelare som får svårt att bli redo för Japan: Veronica Kristiansen, Henny Reistad, Kari Aalvik Grimsbø.

Länk: Nora Mork va fi operată la genunchi