Neagu får storkontrakt av CSM – som värvar spanska skyttedrottningen

Cristina Neagu. Foto: Petter Arvidsson, Bildbyrån

Hon som ofta kallas världens bästa spelare, Cristina Neagu, har förlängt sitt kontrakt med CSM Bukarest. För besväret får hon 180 000 kronor i månaden, enligt rumänska Ziare.com. CSM förstärker även med spanska storstjärnan Alexandrinha Cabral Barbosa  till nästa säsong.

Man slår på stora trumman i Bukarest. I februari signerade laget, finansierat i samarbete med stadshuset, ett nytt tvåårskontrakt med Rumäniens största stjärna Cristina Neagu. Huvudstadslaget hämtade även tillbaka Per Johansson in till organisationen som assisterande tränare och chefsanalytiker.

Nu kommer också rapporter att CSM förstärker ytterligare på niometer nästa säsong. Det i form av den spanska profilen Alexandrinha Cabral Barbosa som skriver på ett ettårskontrakt, meddelar den rumänska klubben på sin hemsida.

33-årige Barbosa var en viktig kugge för det spanska lag som vann silver i VM 2019 i Japan. Hon gjorde 60 mål under mästerskapet, vilket var fjärde mest av alla spelare, och har gjort 504 mål totalt på sina 108 landskamper för Spanien.

Vänsternian har även blytunga meriter inom klubbhandbollen där hon har representerat åtta klubbar i fem länder sedan 2005. Karriären började i spanska Sagunto, sen till rumänska Brasov, spanska Itxako, rumänska Valcea, tyska Thuringer, franska Fleury, ryska Rostov-Don, franska Nantes och snart en tredje vända i Rumänien med Bukarest.