Bekräftat: Per Johansson tillbaka i CSM Bukarest

Per Johansson, här från en tidigare sejour i CSM Bukarest. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Rumänsk media bekräftar nu det Handbollskanalen skrev om i förra veckan – nämligen att Per Johansson återvänder till klubben. Den här gången blir det en roll som assisterande tränare samt chefsanalytiker.

Klubben meddelade först en annan riktigt stor nyhet, nämligen att stjärnan Cristina Neagu har förlängt sitt kontrakt med ytterligare två år. Efter det följde en presentation av klubbens nya tränarduo: Adrian Vasile och Per Johansson.

Redan i förra veckan hade Handbollskanalen uppgifter på att Johansson skulle återvända till klubben han varit med och tagit ett Champions League-brons med. Nu bekräftas alltså de uppgifterna av CSM Bukarest via rumänsk media. Men den här gången är rollerna omvända – Johansson är assisterande tränare och Vasile huvudtränare.

– Alla vet att vi är ett bra team och att vi är goda vänner. Det kommer definitivt att vara ett plus för laget och en stor hjälp för mig. Nu är rollerna omvända jämfört med hur det var i Bukarest förra gången vi var här, men även från hur det ser ut i Montenegros landslag. Jag hoppas att det här kan öppna nya dörrar – att saker kan göras på andra sätt än vi är vana vid, säger Adrian Vasile till Prosport.

– Jag är huvudtränare, Per är assisterande tränare. Saker är väldigt tydliga och jag tror att det viktigaste för att få saker att fungera är att alla vet vad de ska göra.

Per Johansson har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.

LÄNK: Prosport