Leynaud inne på sista säsongen – slutar i sommar

Amandine Leynaud. Foto (arkiv): Ludvig Thunman/Bildbyrån.

Amandine Leynaud har vunnit allt som går att vinna som handbollsspelare. Men efter årets säsong är det slut för målvakten – som har bestämt sig för att lägga av med handbollen till sommaren.

– Det var det svåraste beslutet i mitt liv att bestämma mig för att sluta i sommar. Men jag känner att det är dags nu. Jag har haft tur som har vunnit OS-guld med franska landslaget 2021 och att jag kunde avsluta min landslagskarriär på det sättet. Mitt klubblag Györ är världens bästa lag och nu vill jag avsluta min klubbkarriär på bästa sätt, säger Amandine Leynaud till Györs hemsida.

Leynaud har haft en otrolig karriär, både på klubblagsnivå och landslagsnivå. Under många år rankades fransyskan som världens bästa på sin position och framförallt är det imponerande att målvakten har varit bra under så pass många år.

Men efter årets säsong är det alltså över för en av världens bästa målvakter någonsin. Leynaud har stora chanser att få sitt drömavslut – Györ är favorit att ta hem Champions League-bucklan senare under säsongen.

Amandine Leynauds meritlista i urval:

1 OS-guld (2021)
1 VM-guld (2017)
1 EM-guld (2018)
1 CL-guld (2019)

LÄNK: Amandine Leynaud a szezon végén befejezi sportolói karrierjét